2007. augusztus 19., vasárnap

Megnyílt a Zorka Szalon
























A Zorka Szalon 2001. decemberében nyílt meg a Budapesten a Bródy Sándor utca 38. I. 3. sz. alatt egy lakásban.
A megnyitás ötletét 2000. októberében, a Textil Múzeumban megtartott divatbemutató adta, ahol a változó korú és azon túli - az átlagos alaktól már eltérõ - hölgyek számára mutattak be elegáns, divatos modelleket. Sokan kérdezték meg akkor az Osteoporosis Betegek Magyarországi Egyesületét (OBME), a divatbemutató szervezõjét itthon, de külföldrõl is, hol lehet ilyen és ehhez hasonló ruhákat kapni.
A gondolatot követte a tett, az érdeklõdés nyomán megszületett a Zorka Szalon, és István Erika divattervezõ - aki a Fraxini modellek megteremtõje - megtervezte e „különleges csoport” kollekciójának elsõ darabjait.
A Szalon Rippl Rónai Zorka címû festményétõl kölcsönözte nevét. Bár vásárolni mindenkinek lehetett itt, mert gondoskodtunk a normál méretû 40 év körüli, és annál idõsebb, de fiatalabb hölgyekrõl is, ez nem volt egy üzlet, hanem egy elsõ emeleti lakás, egy bemutatóterem, melyet igyekeztünk otthonossá és meghitté tenni.
Itt a bemutatóteremben azonban csak egy kis csoport számára voltunk elérhetõk, és szerettük volna bõvíteni üzletkörünket, növelni látogatóink számát. Ezért 2002. október 14. - én, nyitottuk egy boltot is - ugyancsak Budapesten, nem messze a Kálvin tértõl, az új sétáló utcában.

Nincsenek megjegyzések: